PROGRAM IJAZAH SHALAWAT SYIFA’(SHALAWAT PENYEMBUH)

PROGRAM IJAZAH SHALAWAT SYIFA’(SHALAWAT PENYEMBUH)

Apabila anda sedang mempunyai masalah dengan kesihatan, mempunyai penyakit baik secara fizikal / perubatan mahupun non-perubatan / secara halus termasuk penyakit hati. Maka Ijazah Shalawat Syifa ‘ini sangat anda perlukan.

 

Shalawat Syifa `atau dikenali juga sebagai Shalawat Thibbiyyah yang masyhur. Dinamakan sedemikian membawa erti penawar atau ubat kerana dalamnya terkandung tawassul kita dengan Junjungan Nabi Muhammad SAW. yang diumpamakan sebagai keafiatan / kesihatan jasmani dan rohani bagi segala tubuh dan penawarnya, cahaya bagi segala mata dan sinarnya, makanan bagi segala roh dan santapannya.

 

Shalawat ini sudah banyak terbukti keampuhannya dalam menyembuhkan berbagai penyakit, baik penyakit fizikal dan penyakit batin dan juga penyakit yang halus / semacam sihir.

 

Fadhilah: Shalawat ini bila diamalkan secara istiqomah (terus menerus) insya Allah akan diselamatkan dari berbagai macam penyakit, baik penyakit lahiriah mahupun batiniah.

 

Tentu saja disamping itu juga terdapat manfaat-manfaat yang lain, sebagaimana keterangan dari banyak hadis Nabi SAW yang menerangkan keutamaan dari membaca selawat akan memberikan pelbagai macam kebaikan & manfaat.

 

Shalawat ini telah lama beredar dan diamalkan masyarakat Islam, bukan hanya di Nusantara saja, tetapi juga di benua-benua lain di mana ada umat yang beriman. Diamalkan bukan sahaja oleh masyarakat awam, tetapi juga oleh para ulama, bahkan mereka menganjurkan pembacaannya untuk ubat hati dan afiat badan / secara fizikal dan cahaya mata. Inilah antara kelebihan mengamalkan selawat yang berkat ini menurut kata ulama kita. Selain memperolehi keutamaan berselawat, kita akan dilindungi Allah dari penyakit-penyakit yang tidak kita harapkan demi kemuliaan Junjungan Nabi Muhammad SAW. yang kita sebut-sebut dalam selawat tersebut sebagai wasilah untuk tujuan itu.

 

Dan satu kelebihan lagi Shalawat ini ialah sebagaimana apa dikatakan oleh Tok Syaikh Wan Ahmad al-Fathani: “Dan setengah dari padanya ini shighah (yakni shighah Shalawat Syifa`) yang amat baik, seyogia dijadikan penawar bagi segala isim dan dzikir yang panas-panas. “

 

Maka barang siapa yang mengamalkan Shalawat Syifa ‘ini dengan Ijazah yang di sampaikan, insya Allah akan mendapat keberkatan kesihatan jasmani dan rohani, terhindar dari berbagai penyakit perubatan dan bukan perubatan. Dan boleh untuk mengubati penyakit-penyakit tersebut.

 

YURAN KURSUS:RM120

 

Yuran Kursus ini bukan harga untuk membeli Ilmu Hikmah, kerana ilmu hikmah tidak dapat diperjual belikan. Anggap saja yuran itu sekadar perbelanjaan kursus atau sebagai caj pelayanan yang kami berikan untuk Anda selama belajar ilmu hikmah. Berikan yuran kursus dengan ikhlas sebagai tanda rasa terimakasih Anda kepada sesama manusia yang telah membantu Anda dalam belajar.

 

CATATAN: Artikel ini ditulis oleh Anugerah Agung Spiritual Development Centre Diharap tidak copy-paste tulisan ini ke blog atau website lain tanpa izin dari pihak Anugerah Agung Spiritual Development Centre. Terimakasih atas kesedaran Anda untuk menghargai hasil penulisan orang lain. Semoga hidup Anda lebih berkah kerana telah berbuat benar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s